vrijdag 18 november 2011

De Vlaamse film, die het niet deed en de Vlaamse Tarzanfilm, die nooit gemaakt werd

Partituur : Genk 23.10.2011 Limburghal (Zelfde verkoper als Wieze 16/10) 1,5 €

De Vlaamse film die het niet deed en de de Vlaamse Tarzanfilm, die nooit gemaakt werd.

1e mislukking

Met jou is de wereld veel mooier

Komedie, Muziek, Lichte komedie, Muziekfilm, Schlagerfilm .

België

regisseur :Arnold Frank,Jean van Elsen van
acteur :Arnold Frank,Betty Belina,Rudy Martin,Racky Berger,George Wouwers,Jean Evans,Leentje Haak,Sunny Flemish
componist : Arnold Frank

Komedie, Muziek, Lichte komedie, Muziekfilm, Schlagerfilm

Desastreuse mislukking van Arnold Frank (August Hermans) om een "musical" te schrijven, waarvan hij zowel de hoofdrol speelde, regisseerde, produceerde en zelf de teksten van de liedjes schreef..Ondanks het gebruik van heel wat bekende liedjes uit die tijd werd het een mislukking en het publiek bleef weg. Hans Flower (1907-1992), bekend Vlaams schlagercomponist werkte mee aan de muziek.

 

2e mislukking

Arnold Frank : De man gaf 2 muziekmagazines uit :" Schlager-Editie" en "Schlager Revue" en bezat een platenwinkel in Antwerpen. Hij had enige faam vergaard door het schrijven van teksten voor films van Jan Vanderheyden. In 1948 was hij de baas van" Lex Mundi Film"s en begon aan een film "Leve de Jeugd", een film met cowboys, indianen en een Vlaamse Tarzan. Helaas werd de film nooit voltooid.Aanvulling 29/5/2016

Nu, 5 jaar later vond ik een biografie van Arnold Frank op het web. De man heeft heel wat geschreven en verwezenlijkt en schijnt heel populiar geweest te zijn.

Date of Birth1896Antwerp, Belgium
Date of Death1962Borgerhout, Belgium
Birth NameAugust Hermans

Mini Bio (1)

He was a composer and editor of Flemish songs. He was also the head of two magazines 'Schlager-Editie' and 'Schlager-Revue'. Arnold Frank was also the owner of a recordshop in Antwerp, and he was known in Flanders because he had written several songs for movies directed by Jan Vanderheyden. He wrote the words for compositons used in the movies 'Met de helm geboren' (1939) and 'Veel geluk, Monika' (1941). The man wrote also two stage-plays : 'Slachtoffers der samenleving' and 'Is hij schuldig?'(both in 1941). From 1946 till 1947 he was head of 'the production company 'Arnold Frank Film'. In 1948 he became head of 'v.z.w. Lex Mundi Films' and started to direct the movie 'Leve de jeugd'. Unfortunately the movie was never finished. It became 'The film that never was!!'
- IMDb Mini Biography By: Anonymous

Vertaling : Hij was componist en uitgever van Vlaamse liedjes. Hij was ook hoofd van twee tijdschriften : "Schlager-Editie" en "Schlager-Revue. Arnof Frank bezat ook een platenwinkel in Antwerpen, en hij was bekend in Vlaanderen omdat hij verschillende liedjes schreef voor de films, geregiseerd door Jan Vanderheyden. Hij schreef de tekst voor liedjes in de films ''Met de helm geboren' (1939) en 'Veel geluk, Monika' (1941). Hij schreef ook twee toneelstukken : 'Slachtoffers der samenleving' en 'Is hij schuldig?'(in 1941).
Van 1946 tot 1947 was hij directeur van het producershuis "Arnold Frank Film" In 1948 was hij de baas van v.z.w. Lex Mundi Films en begon de film "Leve de jeugd" te produceren. Helaas werd de film nooit afgemaakt. Het was "de film die er nooit kwam". 1 opmerking:

  1. Hoi. Mijn grootmoeder was Racky Berger uit de film Met jou is de wereld veel mooier. Ik probeer zoveel mogelijk te vinden over de film en vraag mij af of jij nog meer info hebt. Heb je de filmposter online gevonden?
    Heel veel groetjes

    BeantwoordenVerwijderen