maandag 20 februari 2012

Las canciones de Julio uitgegeven door Cerveza Pilsener


Rommelmarkt Quito zondag 19 februari 2012 Boekje 22 blz waarschijnlijk eind 80ies  Prijs : 50 dollarcent
Het boekje draagt als titel : Las Canciones DE JULIO para acompañes a tu CD

Wie is deze Julio, die zo bekend is dat men alleen zijn voornaam gebruikt of zijn initialen JJ.
Deze man is in Zuid-Amerika minstens even beroemd als Elvis, en nochtans hebben weinigen in Europa ooit over hem gehoord. Ik heb nu 22 van zijn liedjes beluisterd en geen enkele komt mij bekend voor,en toch kennen de meeste Zuid-Amerikanen zijn repertoire, zelfs de jongeren. In elke muziekzaak vind je cd's van hem. Hij heeft in zijn leven rond de 4000 liedjes opgenomen.Julio Jaramillo is een superidool, een begrip, een mythe.Als gitaarvirtuoos, zanger met een zachte stem (à la Tino Rossi) liedjesschrijver, notoir dronkenlap, vrouwenversierder (hij had 28 kinderen), driemaal getrouwd en superidool, dronk hij zich het graf in.
Wikipedia :  Julio Alfredo Jaramillo Laurido, ook bekend als  J.J., ( October 1, 1935 in Guayaquil, Ecuador,  Februari 9, 1978)was een van de grootste vertolkers van  "Pasillo" . Hij was beroemd in heel  Latijns America alsook in Spanje als vertolker van  boleros, valses, pasillos, tangos, rancheras.

Het leuke of eerder tragische  aan dit foldertje : het is tevens een reclamefolder voor het meest gedronken bier in Ecuador : Pilsener, een licht bier dat meestal in flessen van 60 cl wordt verkocht. Was het ironie, maar toen deze reclamefolder uitgegeven werd was Julio al een tijdje overleden  aan overdreven alcoholgebruik.

Op zondag 12 februari 2012, verschijnt in de Ecuadoriaanse krant "El Commercio" een interview met de laatste vrouw van JJ, 34 jaar na zijn overlijden. Hierin ontkent ze niet dat hij nog kinderen buiten zijn huwelijk had, maar probeert zij op alle manieren het buitensporig gedrag haar man te vergoeilijken en zelfs te ontkennen. Het is dank zij, of eerder te wijten aan dit artikel dat ik meer interesse kreeg voor dit icoon . Misschien had zij beter gezwegen in plaats van zijn liederlijk leven terug boven te halen.Hoeveel zou zij ontvangen hebben voor dit vraaggesprek ? De tijd eelt immers alle wonden en er blijf alleen de muziek over.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten